فلوسوییچ

مشخصات فلوسوئیچ

مشخصات فلوسوئیچ

مشخصات فلوسوئیچ

فلوسوئیچ که از عبارت انگلیسی Flow Switch گرفته شده است، قطعه ای است در انواع و مشخصات گوناگون که جریان انواع سیال، بخار، هوا را کنترل می کند و در سیستم اطفاء حریق آتش نشانی این سیال، جریان آب می باشد. این قطعه با نام های سنسور جریان آب، سنسور جریان سیال یا نشانگر جریان نیز شناخته می شود. دستگاهی است که با مکانیزم و مشخصات ویژه ای که دارد و میزان جریان و فشار هوا یا بخار یا سیالات را که در سیستم آتش نشانی مشخصا منظور آب است، در یک لوپ یا سیستم، رصد و نظارت می کند. مشخصات فلوسوئیچ به گونه ای تنظیم گشته است که به دو صورت یا در بازه های زمانی خاص و تعیین شده، بر جریان سیال کنترل داشته باشد یا به صورت دائمی و مداوم، کل جریال آب را رصد و نظارت کند.

مشخصات این ابزار تنها اندازه گیری و نمایش میزان جریان آب و فشار آن نیست که این وظیفه در حدود توانایی فلومتر ها نیز می باشد. بلکه مشخصات فلوسوئیچ به گونه ای است که در صورت لزوم جریان پمپی را از کار بیندازد و متوقف کند، یا پمپی را به جریان بیندازد، دستور راه اندازی و شروع کار به سیستمی بدهد یا سرعت و میزان فشار و جریانی را در لوپ و سیستم تنظیم و تعیین کند. مشخصات فلوسوئیچ ها دامنه گسترده تری از یک ابزار نظارتی ساده است.

فلوسوییچ آتش نشانی در سیستم های اطفاء حریق آتش نشانی به این صورت عمل می کند که با ارسال سیگنالی به پمپ آتش نشانی به آن پیام می فرستد که روشن و یا خاموش شود. مشخصات فلوسوئیچ به شیوه ای طراحی شده است که از آسیب رسیدن به پمپ آتش نشانی و مدار جریان جلوگیری کند. مشخصات این محصول به این صورت است که اگر نرخ یا سرعت و میزان جریان آب از حد معینی کمتر یا بیشتر شود، چون از نقطه و محدوده تنظیم تعیین شده، گذشته است، فلوسوئیچ تشخیص دهد این نقطه و محدوده تنظیم بسته به نوع و مشخصات فلوسوئیچ ثابت یا قابل تغییر می باشد. فلوسوئیچ انواع گوناگونی دارند که در همه آن ها اجزایی به عنوان اجزای اصلی وجود دارند. برای شناختن مشخصات فلوسوئیچ باید با این اجزا و عملکرد آن ها آشنا شد و مشخصات هر کدام را به تنهایی دانست.

این محصول شامل این قسمت ها می باشد:

فلوسوئیچ دارای یک پدال یا ماشه مغناطیسی می باشد. ماشه به مداری متصل است که در کانالی واقع شده است که جریان آب یا دیگر سیالات در آن قرار دارند. در نوعی که برای سیستم های آتش نشانی استفاده می گردد، پدال در کانال توسط آب به چرخش در می آید و حرکت می کند و سیگنالی را از آن جا به قسمت دیگری که مبدل نامیده می شود، می فرستد. مبدل سیگنال را دریافت می کند و آن را تبدیل به پیامی دارای معنی می کند و به فرستنده ارسال می کند. فرستنده بر اساس مشخصات خاص خود، این پیام را در الگوریتم ها و محاسبات از پیش تعیین شده قرار می دهد تا شرایط را ارزیابی کند و بسنجد. فرستنده اقدامات و دستورالعمل هایی که برای تعیین و کنترل رفتار قسمت های دیگر و مکانیزم های دیگر لازم است، ارسال می نماید. تمامی این اجزاء و قطعات مشخصات و ویژگی های مخصوص خودشان را دارند. فلوسوئیچ پارامترهای لازم برای جریان آب را در قسمتی یا بخشی از سیستم کنترل، نظارت و گزارش می کند.

مشخصات این دستگاه به این صورت است که اگر جریان آب از حد معین بگذرد و فشار و شدت بیشتری یابد یا دچار افت و کاهش شود، اقداماتی از پیش تعیین شده مانند فعال کردن هشدار به صورت زنگ زدن، روشن کردن پمپ، انحراف یا تغییر مسیر جریان یا غیر فعال کردن یا متوقف کردن بخش هایی از سیستم را انجام می دهد. این اقدامات به مدل فلوسوئیچ، مشخصات و کاربرد آن بستگی دارد.

قواعد نصب فلوسوئیچ بر روی سیستم های مختلف شامل این موارد می شود: فلوسوئیچ بر روی لوله یا کانال مستقیما نصب می گردد. مشخصات محل نصب این ابزار باید به این صورت باشد که در پشت و جلوی آن، به اندازه کافی طول لوله وجود داشته باشد. قاعده آن است که باید به اندازه ۱۰ برابر قطر لوله در پشت و جلوی فلوسوئیچ، لوله کشیده شده باشد. برخی نقاط است که فلوسوئیچ نباید در آن جا نصب گردد که این نقاط می باشند: در نزدیکی و محل خم های سیستم و سایر اتصالات لوله ها، در محل دریچه ها، زهکشی ها، بخش هایی از لوله که در آن جا مسیر باریک تر و یا عریض تر شده است و یا هر نقطه ای که عاملی باعث تغییر و نوسان جریان وجود دارد و دقت دستگاه را پایین می آورد.

برای بررسی عملکرد فلوسوئیچ بسته به مشخصاتی که دارد، روش های متفاوتی وجود دارد. یکی از ابتدایی ترین و ساده ترین روش های ارزیابی فعالیت این ابزار به این صورت است که در زمان شروع و یا قطع جریان سیال یا آب، پیام هایی که دستگاه می فرستد و عملکرد آن را بررسی و نظارت کرد تا صحت عمل آن را دریافت. شاید در مواردی حساس تر لازم باشد یا یک مقاومت سنج، مقاومت فلوسوئیچ را اندازه گرفت و برقرار بودن هماهنگی مدار را دریافت. اگر عملکرد هر کدام از مراحل با مشخصات این ابزار هماهنگی و تطبیق نداشت، زمان تعویض و یا تعمیر فلوسوئیچ می باشد. عملکرد فلوسوئیچ در اسپرینکلرهای آتش نشانی در مکان های عمومی باید به صورت مداوم بررسی گردد.

این ابزار انواع گوناگونی دارند که هر کدام مشخصات مخصوص به خود داشته و برای کاربرد آن در سیستم های آبی شامل این موارد می شود:
فلوسوئیچ پمپ آب یا Flow Switches for Water Pumps: در این بزار برای انجام کنترل ها و تنظیمات از پمپی الکترونیکی استفاده می شود که به سیستم آبی وصل می شود. این پمپ با سنجش سرعت جریان آب و حرکت گرانشی آن یا حجم آب، کار می کند. این نوع سیگنال روشن یا خاموش را به پمپ ها می فرستد که با این روش فشار آب را در سیستم افزایش یا کاهش می دهد. پمپ ها در صورت خشک شدن، دچار آسیب می شوند. این مدل از خشک شدن پمپ ها ممانعت می کند.

سوئیچ جریان آب برای اسپرینکلرها Flow Switches for Sprinklers: این نوع از ابزار برای سیستم های خودکار اسپرینکلر آتش نشانی استفاده می شود. در این نوع عملکرد دستگاه به این صورت است که به محض عبور آب از لوله های اسپرنکلر و شیرها و گذشتن میزان جریان از حدی معین، این دستگاه پیامی می فرستد تا اسپرینکلر فعال شود و سیگنالی به بخش آتش نشانی فرستاده می شود. این ابزار انواع بسیار متنوعی دارد که می توان به سوئیچ جریان آب مغناطیسی، سوئیچ جریان آب درون خطی، پدالی و … اشاره کرد. هر کدام از این محصولات ویژگی ها و مشخصات منحصر به خود را دارند.

نکات فراوانی برای خرید و انتخاب یک فلوسوئیچ وجود دارد. قطر لوله یا عرض آن از عوامل تعیین کننده در انتخاب این محصول می باشد. فشار جریان، جنس آن، محدوده توانایی ها و انتظارات افراد از دستگاه و … از فاکتورهای مهم در زمان انتخاب این ابزار می باشد. انواع فلوسوئیچ را با راندمان بالا و مقاومت و دقت بالا را می توانید از این مرکز تهیه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و سفارش آن با همکاران ما در بخش فروش تماس بگیرید.